Ferrari 348 – Spider ONLY 6300 KMS

€152,500

Additional Info

StreetArnhemsestraat 47
CityBrummen
CountryNetherlands
Zip/Postal Code6971 AP
PhoneClick to show phone number
Type vehicleRoadster
Mileage6264
Cubic Capacity3405
FuelPetrol
Number of seats2
GearboxManual
Colour (Manufacturer)Red
ColourRed

Interieurkleur: Zwart
Motorrijtuigenbelasting: geen

Nieuw. En dan hebben we het niet over het bouwjaar, want deze 348 Spider viert dit jaar zijn dertigste verjaardag maar met ‘nieuw’ hebben we het over de staat. Deze schitterende en zeldzame Spider heeft in zijn hele leven slechts 6.264 kilometer afgelegd en de rest van de tijd stond deze Italiaanse exoot uiteraard netjes binnen gestald. We hoeven daardoor vast niet uit te leggen in wat voor een conditie deze auto verkeert.

De 348, het laatste model dat door Enzo Ferrari zelf werd goedgekeurd, is in rap tempo aan populariteit aan het winnen en in nieuwstaat verkerende exemplaren worden een ware zeldzaamheid. Dit exemplaar voldoet aan iedere eis en aan iedere keurig die u zich maar voor kunt stellen. Als we naar de buitenzijde van de 348 kijken dan lijkt het net of de auto nooit daglicht heeft gezien. Prachtige lak, perfect evenwijdige naden tussen de plaatwerkdelen en ook de kunststofdelen verkeren in een uitzonderlijke conditie. Wat een genot om naar een auto als deze te kijken.

Voor het interieur geldt eigenlijk hetzelfde: waar u ook kijkt, alles is in een absurd goede conditie. De stoelen zitten als nieuwe exemplaren, het leder is soepel en het dashboard heeft duidelijk weinig zon en andere weersomstandigheden te verduren gehad. Alles is mooi, alles is zo goed als nieuw.

De techniek is uiteraard ook in een fantastische staat, twee jaar terug is er nog groot onderhoud aan de auto gepleegd dus wees niet bang dat dit een auto is die ‘decennialang staat te verstoffen’ en dus heel veel technische zorg nodig heeft. De auto staat op Nederlands kenteken en komt met veel documentatie.

De Spider is met 1.090 geproduceerde exemplaren de meest zeldzame carrosserievariant van de 348 en in deze staat durven we bijna te zeggen dat het een uniek exemplaar betreft.

October 11, 2023 11:52 pm

313 days, 13 hours

Listing ID 296652733ed0802c 132 total views, 1 today