Corvette C2 – 327 Convertible Restored condition

€79,950

Additional Info

StreetArnhemsestraat 47
CityBrummen
CountryNetherlands
Zip/Postal Code6971 AP
PhoneClick to show phone number
Type vehicleRoadster
Horse power300
Mileage104567
FuelPetrol
Number of seats2
GearboxAutomatic
First registration1967
Colour (Manufacturer)Green
ColourGreen

Tellerstand: 64.975 mijlen
Interieurkleur: Groen
Motorrijtuigenbelasting: geen

De Corvette C2 is met grote stappen aan populariteit aan het winnen. En terecht, de grootvader onder de Muscle Cars heeft alles wat een klassieke auto moet hebben: een prachtige lijn, krachtige motor, enorme bekendheid en gelijknamige voorganger en opvolgers. Geen wonder dus dat de C2 steeds meer waardering krijgt.

Ook deze groene, van een 327 cubic inch voorziene convertible is er eentje die op de volle lading waardering mag rekenen. Niet alleen heeft de eerste eigenaar van deze ‘Vette’ in 1967 een uiterst smaakvolle auto samengesteld, hij verkeert vandaag de dag ook nog eens in een optimale conditie. De body is prachtig en dat geldt ook voor al het overige uiterlijke schoon. Het chroomwerk is keurig en ook de verlichtingsdelen verkeren in topstaat, ook al kun je ze aan de voorzijde maar zelden zien. De mooie scherpe vouwen in de carrosserie duiden op vakkundig restauratiewerk en mooie, dunne lak. Deze lak is overigens dezelfde kleur als waarin de auto destijds werd geleverd.

Ook het interieur oogt ontzettend mooi en het verkeert dan ook in gerestaureerde staat. Extra bijzonder is dat ook de binnenzijde van de Corvette is uitgevoerd in het groen, dus met groene tapijten en groene bekleding. De stoelen zitten goed en hebben geen beschadigingen. Het eveneens groene dashboard oogt prachtig, met fraaie instrumenten en een houten stuur dat origineel is. Het houdt zeer plezierig vast en is voorzien van mooie ‘signalen van de leeftijd’. Ook de vloerbedekking, deurpanelen en knoppen op de middenconsole en alle aanverwante zaken zijn in zeer fraaie conditie.

De techniek is zoals bij iedere Corvette een feest. Een dikke 327 Cubic Inch V8. 300 pk sterk. Hoort u het in gedachten al donderen als hij gestart wordt? Wij wel! Rijden met Corvette spreekt altijd tot de verbeelding. Het gevoel als u achter het stuur zit is eigenlijk met niets te vergelijken. Het grote stuur, de gorgelende V8, de lange neus en het gevoel dat u bijna tussen de achterwielen zit: dit is nog eens het betere ‘Koning van de weg’ gevoel. Of beter gezegd in het geval van deze Amerikaan: de President van de weg. De krachtbron is gekoppeld aan een automatische transmissie met twee versnellingen die prima bij het enorm koppelrijke karakter van de Corvette past.

De Corvette oogt niet alleen geweldig, zo rijdt de zeer goed onderhouden Amerikaan ook. De motor met soepele automaat, het onderstel en de remmen verkeren allemaal in een optimale conditie. Een Corvette die die niet alleen groene lak en groene bekleding heeft maar ook nog eens alle vakjes van de wensenlijst voorziet van een groen vinkje.

October 12, 2023 6:08 am

313 days, 17 hours

Listing ID 89565278d34d712f 171 total views, 1 today